Bezoek Zaltbommel en De Bommelerwaard | 3 dagen

3 Dagen relaxen in Zaltbommel, fietsen en struinen langs dijken en uiterwaarden.

Op zoek naar een verrassend uitje? Welkom in vestingstad Zaltbommel en de groene Bommelerwaard, eiland tussen De Maas en De Waal. Ontdek onze mooie stad en ervaar de rust van de uiterwaarden en het dijklandschap.

Vraag naar de beschikbaarheid en prijzen 

Maximaal 2 personen per appartement, 4 personen voor het familiehuis (Loft & Tiny House samen). Ideaal voor 2+2 koppels en families met kinderen.

 

Highlights

Drie redenen om voor deze trip te kiezen:

Verblijf op toplocatie

Beleef Zaltbommel en De Bommelerwaard

Avontuurlijk, verrassend en ontzorgd uitje

Inclusief

Inbegrepen:

Meet & greet met welkomstdrankje

Twee nachten met ontbijt incl. toeristenbelasting

Fietsen en informatie over fiets- en struinroutes  

Exclusief

De trip is exclusief:

Lunch, diner en drankjes (koffie en thee inclusief).

Niet genoemde uitjes

Niet genoemde entreegelden

Zaltbommel bruist...

Wie kent niet haar silhouet vanaf de Waalbrug en de A2? Bezoek Zaltbommel eens, want de stad en De Bommelerwaard hebben je alles te bieden! Vestingstad Zaltbommel heeft haar kleinschalige en historische karakter behouden en is rijk aan leuke winkels en restaurants. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed, zoals Slot Loevestein, Kasteel Ammersoyen en de zuid- westelijke Hollandse Waterlinie, recentelijk genomineerd als Unesco erfgoed. Grenzend aan De Waal en De Maas is De Bommelerwaard als vaargebied al langer bekend onder bootbezitters. Maar met haar uitgestrekte uiterwaarden en aantrekkelijke fiets- en struinroutes wordt het ook meer en meer ontdekt door wandelaars en fietsers. Geniet van de rust en het groen.

Langs dijken en uiterwaarden

Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in De Bommelerwaard. Volg de route langs Munnikenland, Slot Loevestein, de Gamerensche en De Brakelse Benedenwaarden. Een route die zich kenmerkt door dijken, kades, ooibossen en plassen. Je passeert grasland waar Konikpaarden en Rode Geusrunderen grazen en waar je in de zomermaanden de heerlijkste geuren langs de zomerkaden opsnuift, veldsalie en oregano staan dan in volle bloei. Stap op de fiets, wandelschoenen aan en geniet in alle rust van een sportieve, mooie en leerzame tocht!

Ontdek het avontuur

Slot Loevestein, het beroemdste kasteel van Nederland, want wie kent niet het verhaal van Hugo de Groot die in een boekenkist ontsnapte? In het oer- Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig aantrekkelijk voor een dagje uit. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Een groots avontuur voor jong en oud!


Dit is het plan:


Dag 1 Zaltbommel

 • Je uitstapje begint met een meet & greet en incheck bij B&B In de Oude Smederij in de binnenstad van Zaltbommel (vanaf 15.00h).

 • Tip voor ‘s middags: bezoek Stadskasteel Zaltbommel, wandel rond de vesting en geniet van de stadsparken. Of ga shoppen in de vele winkels die Zaltbommel rijk is. Tip voor de namiddag: neem plaats op een terrasje bij de Stadsbrouwerij, op de Markt of aan De Waal.

 • Rond 19u ga je dineren in een gezellig restaurant in de binnenstad. Er zijn diverse leuke restaurants op loopafstand, desgewenst regelen wij de reserveringen voor je.

 • Tip voor ‘s avonds: duik in het plaatselijke uitgaansleven, pak een terrasje of ga zitten op een bankje aan de boulevard. Leuk is een avondwandeling rond de stad!

 • Je sluit de dag af en overnacht in jouw B&B.


Dag 2 Op weg naar Loevestein langs dijken en rivieren (westelijke richting)

 • Vandaag start je de dag met een energiek ontbijt met verse streekgerechten. Het ontbijt wordt naar je appartement gebracht (je bepaalt zelf hoe laat).

 • ‘s Morgens stap je in Zaltbommel op de fiets en je rijdt ontspannen richting Slot Loevestein (ong. 18km / 2 uur). Neem vooral de tijd, maak stops in de uiterwaarden en bewonder de overloopgebieden met plassen en flora en fauna. Ga vervolgens het avontuur aan in Slot Loevestein! Je kunt rond het Slot lopen en een indruk opnemen. Ook kun je naar binnen gaan (entree optioneel + 14,-- euro per persoon)

 • Tip voor ‘s middags: wandel na je bezoek aan Loevestein naar Woudrichem (met het voetpontje) en lunch in het pittoreske centrum. Of fiets over de dijken door naar Aalst en Nederhemert en pak een terrasje aan De Maas. In de namiddag fiets je terug, waarna je wat kunt rusten, of wandelen in en rond Zaltbommel. Wil je onthaasten en liever niet terugfietsen? Op aanvraag halen wij je op met onze taxi (met fietsendrager).

 • ‘s Avonds dineer je in een gezellig restaurant in of rond Zaltbommel. Er zijn diverse specialiteitenrestaurants, graag informeren wij je over de mogelijkheden.

 • Je sluit de dag voldaan af en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel.


Dag 3 Struinen of fietsen langs De Waal naar Rossum (oostelijke richting)

 • Je start de dag met een stevig ontbijt. Uitchecken tot 11.00u.

 • Vandaag ga je struinen of fietsen langs de rivier richting Hurwenen en Rossum. Neem de tijd en loop of fiets rustig via de Hurwense Kil naar Rossum en lunch ter plekke. Onthaast en geniet van de rust. In de middag keer je terug naar Zaltbommel.

Zowel de De Loft als het Tiny House van B&B In de Oude Smederij zijn uitgerust met keukens. Wil je niet uit eten, maak gerust gebruik van de aanwezige faciliteiten.

*** DE TRIP EINDIGT, MAAR HERINNERINGEN BLIJVEN ***

 

Boeking & Annulering

Boeking, betaling en reservering

Boeking kan telefonisch en via email (info@indeoudesmederij.nl). Betaling is mogelijk door overmaking en tikkies. Bij boeking vragen wij 50% vooruitbetaling, na ontvangst van de aanbetaling bevestigen wij de reservering.

Zelf fietsen meenemen, of liever huren? Heb je een voorkeursrestaurant? Wij kunnen de tour voor jou personaliseren. Vertel ons je reisdata en groepsgrootte en laat weten wat je voorkeuren en wensen zijn, zodat we de tour en de prijs voor je kunnen aanpassen.

 

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering voor een week voor incheckdatum refunden wij 100%. Bij annulering binnen een week voor incheckdatum restitueren wij 50% van de betaalde prijs en geven een voucher af voor toekomstig verblijf voor de overige 50%. Deze voucher kan binnen een jaar na uitgifte worden verzilverd op basis van beschikbaarheid.